Koktélrák volt otthon, tehát legyen: Vajban sült koktélrák
Hozzávalók (csak 1 adag)
100 g koktélrák
1 kanál vaj
Maréknyi petrezselyem
Csipetnyi só, és fehér bors
Citromlé, ízlés szerint
A vajat felmelegítem (vigyázni kell, mert hamar megbarnul szegény). A petrezselymet felaprítom, és átforgatom a vajban. Mehet bele a koktélrák, sül, sül, sül, és most a só, bors. A végén hozzáadom a citromlevet.
Köretnek, mondjuk, valami tekervényeset: Reteksaláta
Hozzávalók (szintén 1 adag)
Maréknyi retekcsíra
3 szelet jégcsapretek
Szójaszósz
1 kanál vaj (amiben a rák sült)
A retekcsírából hozzunk össze egy barátságos kis kupacot a tányérra. Húzzunk rá egy horizontális csíkot előbb a vajból, majd a szójaszószból. Fektessünk rá jégcsapretekszeleteket, mindegyikre mehet egy csepp vaj. És kész? Kész.
Most pedig légyen testvériség rákok és retkek között!
Egészségemre!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése